17 februari 2018

SGP start campagne. Nuchter, bedrijvig en duurzaam. Zo’n dorp willen we zijn.

 

Klein maar parmantig. Geen dorp dat langzaam achteruit sukkelt. Geen dorp met enorme nieuwbouwprojecten. Maar nuchter, bedrijvig en duurzaam. Zo’n dorp willen we zijn. Dat was de boodschap die de lijsttrekker van de SGP, Maarten Zwankhuizen, de aanwezigen vrijdag 16 februari meegaf op de verkiezingsavond van de SGP in het goed gevulde Philalethes.

De lijsttrekker ging kort in op een aantal hoofdpunten uit het verkiezingsprogramma. SGP opereert vanuit de basis van Gods Woord. Dus geen winkels open op zondag, geen aanstootgevende reclame maar behoud van het christelijk karakter van Scherpenzeel. Hij vroeg aandacht voor geluidsoverlast. Klachten hierover moeten serieuzer worden genomen benadrukte Zwankhuizen.

Daarnaast vindt de SGP het belangrijk om er te zijn voor de hele samenleving. Het gaat om Scherpenzeel in de volle breedte: wonen, werken, veiligheid. Gezinnen, jongeren en ouderen. Het centrum van ons dorp vraagt blijvende aandacht. Hierin moeten we blijven investeren. Bouwen voor jong en oud en bijzonder voor starters heeft prioriteit. Duurzaamheid en alert zijn op de energietransitie is belangrijk. Zorg en veiligheid moet zodanig worden georganiseerd dat er sprake is van goede kwaliteit, korte lijnen en borging van identiteit. Al die zaken moeten worden ondersteund door een kwalitatieve flexibele organisatie die de vaart erin houdt gaf de lijsttrekker aan.   

Roelof Bisschop, tweede kamerlid voor de SGP, was de tweede inleider op de verkiezingsavond. Hij ging met name in op de toekomst van de gemeenten met de omvang van Scherpenzeel. “Let op uw zaak” was zijn boodschap. Doe je taken die je moet doen goed en verminder de kwetsbaarheid door samen te werken. Zwankhuizen stelde hem gerust. We hebben in Scherpenzeel onze dienstverlening en financiën op orde. Daarnaast wordt er door Scherpenzeel goed samengewerkt met andere gemeenten. Denk daarbij maar aan de FoodValley zo gaf hij aan.

De tweede helft van de avond was er ruimte voor de nummers 2 tot en 5 van de SGP lijst om zich kort te presenteren. Bekende en nieuwe gezichten. Daarna was er een levendige forumbespreking met alle inleiders.

De avond werd verder opgeluisterd door twee muzikale intermezzo’s van Young Chamber Choir. Een gevarieerde avond deze aftrap van de SGP-campagne.