14 maart 2015

SGP Gld bewondert Boerenhart-streekproducten in Jumbo Scherpenzeel

Afgelopen donderdag heeft een delegatie SGP’ers de Gelderse Vallei vereerd met een uitgebreid werkbezoek. Ook Scherpenzeel kwam aan bod: de delegatie bezocht coöperatie Boerenhart en Jumbo De Wit. Zo liet de Gelderse Vallei zich aan de SGP’ers van haar beste economische en innovatieve kanten zien.

Jumbo in Scherpenzeel is één van de eerste supermarkten die streekproducten verkoopt uit het assortiment van coöperatie Boerenhart. Boerenhart is gelieerd aan ‘Ede: Hoofstad van de Smaak’. Pieter Vink en René van der Wee van Boerenhart legden uit hoe hun coöperatie bedrijven uit de regio een heel goede prijs voor hun producten kan geven – boven de marktprijs – en dat ze die producten aan verschillende winkels afleveren. Bij Jumbo De Wit in Scherpenzeel zijn de Boerenhartproducten in elk geval een klinkend succes: “authentiek is het toverwoord!”

 

Trots

De heren zijn het roerend eens: “We zijn uit op een win-win-winsituatie, voor boeren, voor supermarkten én voor de klanten. Het gaat om producten waar we samen trots op zijn.” Boerenhart is de gemeente Ede erg dankbaar voor de getoonde steun. Breunis van de Weerd, SGP’er in Ede en Gelderland, legde uit: “Boerenhart geeft bestaansrecht aan regionale boeren die inzetten op kleinschaligheid en kwaliteit. Deze gezamenlijke afzetmarkt voor lokale producten begint een hoge vlucht te nemen.”

Food

In het kader van thema ‘food’ bezochten de SGP’ers ook Therus Gieling, architect en initiator van het World Food Center, een belangrijke stimulans voor de lokale economie en voor de internationale prestige van de Food Valley, waar ook Scherpenzeel toe behoort. Ook ging de delegatie naar Bettink Service Team in Barneveld (in het kader van windmolens) en naar de showstal van Kalverhouderij Beekzicht, tussen Scherpenzeel en Barneveld.

Verkiezingen

’s Avonds hield de SGP een druk bezochte verkiezingsbijeenkomst over de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap. SGP’ers Kees van der Staaij (Tweede Kamer), Breunis van de Weerd (kandidaat-gedeputeerde provincie) en Henk van der Wind (waterschap) voerden het woord over onderwerpen als duurzaamheid (windenergie), mobiliteit en de agrarische sector. Van de Weerd: “De SGP is vanwege rentmeesterschap, duurzaamheid en een onafhankelijke economie niet tegen windmolens, mits er veel draagvlak is onder de bevolking. We moeten zorgen dat we niet afhankelijk zijn van Poetin!”