13 januari 2014

SGP-fractie op bezoek bij VION in SCHERPENZEEL

Samen met wethouder Vreeswijk heeft de Scherpenzeelse SGP-fractie een bezoek gebracht aan vleesverwerkingsbedrijf Vion op het Zwarte Land.
Locatiedirecteur Marcelis informeerde de fractie vol trots over zijn bedrijf waar per week gemiddeld 4 miljoen kg varkensvlees wordt verwerkt. De spareribs, varkenshazen en bacon worden wereldwijd geëxporteerd, waaronder naar Amerika en Japan. Wekelijks wordt de fabriek bezocht en geïnspecteerd door internationale afnemers. Vion is met 260 eigen medewerkers en 600 met name Poolse inleners voor Scherpenzeel een grote werkgever. Marcelis gaf aan dat de lokale organisatie van de multinational graag een regionale binding wil maken met de gemeenschap. Het bedrijf opent de poorten voor lokale brandweeroefeningen, staat open voor sponsoring en doet actief mee met de jaarlijkse vrijwilligersdag.
 

Met de fractie werd informatie gedeeld over verkeersstromen van vrachtwagens, huisvesting van Poolse werknemers, regio Foodvalley, continuïteit van de fabriek in Scherpenzeel en
werkgelegenheidsprojecten in het kader van de komende participatiewet.
Aan het eind van het bedrijfsbezoek concludeerden beide partijen dat wederzijdse contacten zeer zinvol en voor herhaling vatbaar zijn.