22 september 2017

Maarten Zwankhuizen voorgedragen als lijsttrekker voor de SGP

 

Maarten Zwankhuizen (1968) wordt de nieuwe lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezing van 2018. Hij is gekozen door de leden van de kiesvereniging, op voordracht van het bestuur. “De SGP heeft gekozen voor ervaring en stabiliteit”, aldus het bestuur van de lokale SGP.

 

Maarten zit al sinds 2011 in de raad en volgt Johan Mulder op als fractievoorzitter. Hij is sinds 2005 lid van de raadscommissie en beschikt dus over een ruime politieke ervaring.

Grondgebied en ruimtelijke ordening hebben zijn speciale aandacht, maar hij verving zijn collega’s regelmatig op verschillende dossiers. Maarten is getrouwd en vader van drie kinderen. Na een periode in het wetenschappelijk onderzoek is hij werkzaam in de automatisering.

 

“Ik ben dankbaar voor het vertrouwen. Ook in de komende periode wil ik me vol overtuiging inzetten voor de gehele gemeente, vanuit ons beginsel. We zijn wel een duidelijke christelijke partij. Dat betekent dat zondagsrust, veiligheid en goede zorg voor jong en oud onze speerpunten blijven.”

 

Johan Mulder is sinds 2006 raadslid en trekt vanaf 2010 de SGP-kar. “Actief zijn in de plaatselijke politiek kost veel vrije tijd. Dat heb ik er graag voor over gehad. Na deze periode wil ik meer tijd vrij maken voor mijn gezin. Daarom heb ik besloten mij geen kandidaat te stellen voor de volgende verkiezingen van de gemeenteraad. Ik draag met alle vertrouwen het stokje aan Maarten over.”